18 startups en scale-ups voor Co.Station-hackathon

Laptop

Incubator Co.Station heeft de deelnemerslijst bekend gemaakt van de BNP Paribas International Hackathon. Die vindt van 9 tot 11 juni plaats in de Brusselse kantoren van Co.Station.

Aan de hackathon nemen achttien teams deel, met in totaal 120 mensen. Zij zullen een heel weekend lang programmeren rond vier thema’s: nieuwe tools voor klantencommunicatie, nieuwe e-services voor private banking-klanten, de impact van de deeleconomie en internet of things op de leasing van materiaal en hoe kunnen corporate klanten hun eigen data slimmer gebruiken?

De geselecteerde bedrijven zijn Paykey, Hey, Manual.to, SAY, Elderlinked, CrunchAnalytics, SMOVIN, Traderouter, Ibanity, Comarch, ASAS, Motion Tribe, Carfixer, OneUp, TAG.bio, Accounteer, Smartbeam en Mercurius.

Het event vindt wereldwijd gelijktijdig plaats in tien steden. Behalve Brussel loopt de wedstrijd ook in San Francisco, Parijs, Rome, Nanjing (China), Singapore, Istanbul, Warschau, Berlijn en Luxemburg. De Belgische deelnemers maken kans om één van de twee incubatieprogramma’s voor hun project te winnen ter waarde van 20.000 euro. Daarnaast mogen zij mogelijk ook deelnemen aan de finale in Parijs.

Tijdens de hackathon worden de deelnemers beoordeeld door een jury samengesteld uit zowel experts uit het Belgische bedrijfsleven (EY, IMEC en B-Hive) als specialisten van BNP Paribas Fortis. O.a Wim De Waele, CEO van B-Hive, Yannick Grécourt, Financial Services Advisory Partner bij EY, Luc Jacobs, Innovation Manager bij IMEC en Wouter Remaut, CEO van Co.Station, zullen de verschillende projecten tegen het licht houden. Het Microsoft accelerator team uit het Verenigd Koninkrijk onder leiding van Warwick Hill neemt de coaching van de deelnemers voor zijn rekening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-29T16:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.