Managed hosting door True

Hobbelige start voor digitale identiteits-app Itsme

 

iphone

Itsme, de digitale identiteit-app die deze week werd voorgesteld, kent een hobbelige start. De app ging meteen na de lancering volledig uit de lucht. De problemen zouden ondertussen voorbij moeten zijn.

Itsme werd ontwikkeld door een consortium van vier Belgische grootbanken en de telecomoperatoren en biedt een veilige digitale identiteit om je aan te melden bij overheidssites, webwinkels en online-diensten. De start van de nieuwe dienst ging evenwel met enkele kinderziektes gepaard. Zo was het een tijd niet mogelijk om je te registreren of verliep het registratieproces met de nodige crashes en vertragingen.

Kris De Ryck, ceo van ontwikkelaar Belgian Mobile ID, onderstreept in De Standaard dat er niks mis was met de beveiliging, maar dat het om een performantie-probleem ging. Meteen na de lancering hebben tienduizend mensen zich probleemloos kunnen registreren, maar daarna ging het even mis. Ondertussen zouden de problemen van de baan moeten zijn.

Een andere beperking waar Itsme voorlopig tegenaan botst, is dat de eID-kaart nog niet ondersteund wordt. Wie geen klant is bij de vier deelnemende banken, kan enkel maar een Itsme-identiteit aanvragen met de eID, maar die koppeling lukt dus nog niet. Tegen begin juli zou dat euvel moeten verholpen zijn. Daarnaast is er, zelfs bij enkele deelnemende banken, nog geen mogelijkheid om je aan te melden met Itsme. Dat zou tegen het eind van de zomer wel moeten lukken. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6033321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Heb vandaag Itsme geïnstalleerd op mijn Samsung Galaxy S4 Mini en als ik de app start krijg ik het bericht "Itsme is gestopt" met 2 knoppen: Rapport en OK. Krijg het dus niet aan de praat. Iemand een oplossing?

Handig: JAAAA! Werkt het?: NEEEE
Ben grensarbeider, woon in BE maar heb enkel een NL GSM. Maar dat wordt niet toegelaten bij itsme, enkel een BE GSM nummer is toegestaan. Beetje raar in tijd van vrije roaming. itsme los dat op aub!

Hoe lang duurt dat nu al dat met registreren en re-registreren.
Wanneer gaat dit eindelijk wel lukken?
Duurt nu al meer dan een half jaar...

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.