Vier Belgische winnaars op BNP Paribas-hackathon

presentatie

Smartbeam, Kudjudad, Smovin en Manual zijn de winnaars van de Belgische editie van de BNP Paribas-hackathon. Die vond het voorbije weekend simultaan plaats in tien verschillende landen.

Samen met dertien andere bedrijven werkten de vier laureaten rond een reeks thema’s om de klantenervaring te verbeteren. Smovin en Smartbean sleepten de twee hoofdprijzen in de wacht (toegekend door elk van de twee jury’s): een incubatieprogramma ter waarde van twintigduizend euro. Kudjudad en Manual gaan naar huis met tienduizend euro op basis van de aangetoonde haalbaarheid (proof of concept) van hun project.

Na dit eerste weekend krijgen de geselecteerde start-ups de kans om hun oplossingen te ontwikkelen tijdens een cocreatiefase. Ze krijgen hierbij steun van vooraanstaande experts en resources van de bank om hun project uit te werken tot een operationele oplossing voor BNP Paribas-klanten.

In totaal namen wereldwijd 160 bedrijven deel aan de hackathon. Met de steun van experts van BNP Paribas presenteerden ze hun projecten in Berlijn, Brussel, Istanboel, Luxemburg, Nanjing, Parijs, Rome, San Francisco, Singapore en Warschau.

Vier winnaars

Smartbeam is een platform voor bouwprojecten dat de informatie hierover centraliseert vanaf de offerte tot de uitvoering. Hierdoor moet er een vlottere communicatie en uitwisseling van gegevens gebeuren tussen de bank en klanten.

Kudujad.io is dan weer een IoT-platform dat verschillende toestellen gratis en definitief verbindt met één app. Het is een soort appstore voor IoT-toestellen die zich aanpast aan elk vooraf geregistreerd IoT-gadget.

Smovin is een platform dat klanten helpt het rendement van hun vastgoedinvestering te maximaliseren door de administratieve taken te automatiseren.

Manual.to ten slotte is een SaaS-platform dat het schrijven en lezen van handleidingen vergemakkelijkt. Bedrijven kunnen hiermee kosten besparen op de productie van teksten en beelden. Tegelijk biedt het meer inzicht, servicetools en een betere communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T08:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.