Geodynamics houdt rallywagens in de gaten

Geodynamics track & trace voor rallywagens

Tijdens de derde editie van de vernieuwde rally Liège-Rome-Liège hebben twee Belgische deelnemers en hun assistentiewagen voor het eerst een track & trace-systeem aan boord. Daardoor kan een assistentievoertuig snel ter plaatse zijn om een van hen te helpen. De technologie komt van het Kortrijkse Geodynamics.

De twee deelnemers, onder wie Rallye Monte-Carlo Historique-winnaar Michel Decremer, hebben het systeem van het Kortrijkse softwarebedrijf GeoDynamics in hun wagens. Het bedrijf is gespecialiseerd in vlootmanagement en het in realtime opvolgen van voertuigen. Met het in de wagens geïnstalleerde track & trace-systeem kennen de rallypiloten, hun copiloten en de assistentiewagen op elk moment elkaars precieze locatie.  

Liège-Rome-Liège is een regelmatigheidsrally op de openbare weg die wordt gereden tussen bepaalde locaties. Van het 4.200 kilometer lange parcours zal ongeveer dertig procent deel uitmaken van de wedstrijd. Op die 1.260 kilometer worden er 55 ‘regulariteitsproeven’ voorzien waarbij de deelnemende duo’s zo dicht mogelijk een vooraf opgelegde snelheid benaderen. Wie te laat of te vroeg arriveert, krijgt straftijd. Soms rijden de rallywagens in het donker.

‘Dankzij GeoDynamics verloren wij geen kostbare tijd tijdens de Rally van Monte Carlo’, zegt Decremer. ‘Als rijder gaf het me enorme gemoedsrust om te weten dat, tijdens een eventuele panne, mijn bezemwagen geen tijd ging verliezen om mij te lokaliseren.’ De teams hopen nu ook dat het systeem hen opnieuw zal bijstaan om Liège-Rome-Liège te winnen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T14:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.