Managed hosting door True

Aproplan haalt vijf miljoen euro op

 

De Brusselse startup Aproplan heeft een financieringsronde van vijf miljoen euro voltooid. Het maakt software voor bouwbedrijven om werven volledig papierloos te laten draaien.

De kapitaalronde werd geleid door Fortino Capital (van ex-Telenet-topman Ducko Sickinghe) en bestaande investeerders, waaronder Inventures, Matexi en Showpad-medeoprichters Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere en Peter Minne.

De oplossing van Aproplan vervangt pen en papier voor aannemers, ingenieurs, architecten en klanten door één gedeelde app op een tablet of smartphone. Bouwprojecten bespreken, registreren en rapporteren wordt dankzij de app eenvoudiger. Aproplan helpt aannemers bijvoorbeeld om rapporten over gezondheid en veiligheid te digitaliseren en ingenieurs om de kwaliteitsrichtlijnen te volgen. Dankzij de investering kan het bedrijf zijn marketing- en salescapaciteiten uitbreiden en nieuwe onderdelen ontwikkelen om de werfervaring voor zijn gebruikers te verbeteren.

Momenteel gebruiken grote namen uit de bouwsector, zoals BAM, Besix en CFE, Aproplan voor het beheer van hun bouwwerven. In België werd de technologie ingezet voor de bouw van bijvoorbeeld het shoppingcenter Docks Bruxsel en het Gateway-gebouw. Het consultancybedrijf Deloitte plaatste Aproplan in de top tien van de Fast Tech 50 voor 2016. Startups.be nomineerde Aproplan in februari voor de Scale up of the Year-award.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6048166). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×