Managed hosting door True

Robot helpt passagiers op Zaventem

 

Kunstmatige intelligentie

De luchthaven van Zaventem gaat een humanoïde robot inzetten om passagiers te helpen. Hij voorziet hen van vluchtinformatie en legt uit waar hun gate precies is.

Bruce Pepper, zo heet de robot die Brussels Airport deze zomer zal inzetten om passagiers uit de nood te helpen. De luchthavenuitbater schafte het kleinood aan bij het Japanse Softbank. De robot kan boarding-passen lezen en op basis daarvan de passagier doorverwijzen naar de juiste gate. Ook bijvoorbeeld informatie over het weer op de bestemming of de weg naar de dichtstbijzijnde toiletten kan hij probleemloos verstrekken. Die weerdata krijgt hij dankzij de Weather Company, ’s werelds grootste private weerbedrijf, dat deel uitmaakt van IBM.

Voor passagiers die zich vervelen heeft hij tijd om een quiz te spelen of een selfie te nemen.

De implementatie van Bruce Pepper is het resultaat van een samenwerking tussen BAC en IBM op het innovatiefestival Hack Belgium 2017. Het concept dat tijdens Hack Belgium uitgewerkt werd, is de afgelopen weken verder ontwikkeld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6052242). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.