Zora Bots tekent contract met Softbank

Robot

De Oostendse robotbouwer Zora Bots gaat 1.500 humanoïde robots leveren aan het Japanse Softbank Robotics. Zij gaan de robots verkopen over de hele wereld, zo schrijft Het Laatste Nieuws

Zora Bots begon enkele jaren geleden met het ontwikkelen van software voor de robots van Softbank, die toen nog zonder besturingssysteem werden verkocht. Dat maakte dat vooral onderwijs- en onderzoeksinstellingen de robots aanschaften. Zora ontwikkelde specifieke software zodat de robots zijn in te zetten in ziekenhuizen, rusthuizen, hotels en winkels.

Van die zorgrobot werden al bijna duizend exemplaren verkocht en dat ging ook in Japan niet onopgemerkt voorbij. Softbank sluit daarom een overeenkomst af met Zora Bots om de robots met de al geïnstalleerde software exclusief en wereldwijd te mogen verdelen.

Zora Bots zal binnenkort de eerste zevenhonderd exemplaren leveren, maar de bedoeling is dat het daar niet bij blijft. Om de verkoop te ondersteunen, heeft het bedrijf een kantoor in San Francisco geopend. Ook in Tokio komt er binnenkort een vestiging.

Bij Zora Bots werken nu iets meer dan vijftig mensen, waarvan 35 in België. In Roemenië heeft het bedrijf negen programmeurs in dienst. Het bedrijf is nog niet winstgevend. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-20T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.