Managed hosting door True

Airbnb in de clinch met Brussels Gewest

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Het Amerikaanse verhuurbedrijf Airbnb trekt naar de Raad van State. Het wil op die manier de belasting aanvechten die het Brussels Gewest heft op toeristische verblijven. Dat schrijft De Tijd.

Sinds januari dit jaar moet wie in Brussel een kamer huurt via Airbnb, een belasting van drie euro per nacht betalen. Het gewest wil met die maatregel de concurrentie tussen Airbnb en de klassieke hotelsector verkleinen.

De Ierse afdeling van Airbnb, die de zaak aanspant, gaat vooral de strijd aan tegen de informatieplicht die de Brusselse ordonnantie met zich meebrengt. Zo moet Airbnb de gegevens verstrekken van iedere verhuurder, de coördinaten van hun etablissement en het aantal nachten dat ze hun etablissement het afgelopen jaar hebben verhuurd.

Via die gegevens moeten de fiscale diensten dan de verschuldigde belasting innen. Als Airbnb de informatieplicht niet naleeft, kan het platform een administratieve boete krijgen, aldus het gewest.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6160222). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.