ESAS installeert slimme stroommeters in Luxemburg

ESAS hoofdkantoor

De IoT-dienstverlener ESAS heeft een contract gewonnen van Creos, de belangrijkste beheerder van het Luxemburgse elektriciteits- en gasnetwerk. Het Antwerpse bedrijf mag honderdduizend slimme elektriciteitsmeters gaan installeren in het Groothertogdom.

Sinds enige tijd is de slimme elektriciteitsmeter verplicht in Luxemburg. Creos moet daarom alle 250.000 elektriciteitsmeters die het beheert, vervangen door de zogenaamde Smarty-meters. ESAS neemt meer dan een derde van dit werk op zich, een klus waar twintig medewerkers zich gedurende twee jaar fulltime op zullen toeleggen.

Voor Creos was onder meer de software ESAS Service Cruiser belangrijk om met ESAS in zee te gaan. Klanten van Creos kunnen met de tool kiezen om op voorhand online een afspraak te maken en eventueel te verplaatsen, ofwel een technicus spontaan te laten langskomen. De software combineert automatisch de geplande afspraken met locaties waar er geen afspraak is gemaakt en zet dit om naar een optimale planning. Zo worden de reistijden tussen twee locaties geminimaliseerd en zijn de meters sneller en tegen een lagere prijs te plaatsen.

Van het operationele luik hoeft Creos zich verder niets aan te trekken. Het enige wat ESAS nodig heeft, is een klantenlijst met adressen. Het plannen en verplaatsen van afspraken, het logistieke aspect en de installatie zijn volledig in handen van ESAS.

Slimme elektriciteitsmeters hebben heel wat voordelen tegenover de traditionele versies. Ze geven consumenten meer controle over hun energieverbruik en eventuele technische interventies zijn vaak vanop afstand door te voeren. Energieleveranciers kunnen in plaats van voorschotten te vragen, meteen definitieve facturen opmaken op basis van het effectieve verbruik. In de toekomst zullen ze consumenten op basis van hun verbruik ook een persoonlijk aanbod kunnen doen. Als er bijvoorbeeld veel wind of zon is, kan dat resulteren in een goedkoper tarief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-27T11:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.