Managed hosting door True

Vlaanderen zet drones in tegen overstromingen

 

drone

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wil bij overstromingen drones inzetten om het overstroomde gebied exact in kaart te brengen. Vroeger werden voor die klus helikopters gebruikt.

Sinds meer dan tien jaar bestaan er in Vlaanderen kaarten met overstromingsgevoelige gebieden. Die dienen onder meer voor het inplannen van nieuwe woningen en verkavelingen. Naast observaties werden hiervoor vroeger ook helikopters ingezet. Maar niet lang meer als het van de VMM afhangt. Er gebeuren immers steeds meer overstromingen door zomeronweders die dikwijls zeer plotseling opduiken en zeer lokaal zijn. En daarvoor zijn helikoptervluchten niet de beste methode.

Via een overheidsopdracht zoekt de VMM nu naar dronebedrijven die met de maatschappij willen samenwerken. Zo moet er op termijn een ‘gebiedsdekkend netwerk’ voor dronevluchten ontstaan. Bij een 'code oranje' van het KMI moet een geselecteerd bedrijf maximaal twee uur na een oproep ter plaatse gaan, de overstroming in kaart brengen en de gegevens doorsturen.

Met de beelden en andere gegevens kunnen de bestaande kaarten vervolgens worden verfijnd. Ze kunnen daarnaast ook gebruikt worden als bewijsmateriaal.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6183635). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.