Winkelborden met camera worden weer opgeborgen

JC Decaux gaat de reclameborden met ingebouwde camera’s verwijderen, zo meldt De Standaard. Volgens privacy-experts overtrad het bedrijf met de borden de wet.

JC Decaux had de borden in enkele winkelcentra geplaatst met de bedoeling passanten te registreren. Met die data kon het adverteerders informatie geven over (potentiële) consumenten. Er waren een tiental van die borden geplaatst, maar die zullen nu weggehaald worden. Volgens het bedrijf zijn er ook nooit mensen gefilmd en werden de beelden niet opgeslagen, de camera’s dienden enkel om te tellen hoeveel personen langs de borden liepen.

Toch geeft JC Decaux toe dat het mogelijk was om te onderscheiden of de passant een man of vrouw was, al was die registratie blijkbaar niet nauwkeurig genoeg. Dat is ook de reden, aldus het bedrijf, om de borden weg te halen.

Op de borden kwam gisteren heel wat kritiek omdat ze de wet op de privacy zouden schenden. De bevoegde staatssecretaris, Philippe De Backer, vroeg de Privacy-commissie dan ook om een onderzoek te starten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-07T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.