Keep Contact houdt pers in de gaten met Watson

Onderzoek security

Het Luxemburgse pers- en pr-bureau Keep Contact zet een nieuwe tool in om persoverzichten voor zijn klanten op te maken. Voortaan neemt Watson Explorer, de digitale asisstent van IBM, die klus voor zijn rekening. IRIS Luxemburg stapt mee in het project.

Keep Contact gaat als eerste communicatiebureau ter wereld Watson Explorer inzetten om persdocumenten te scannen voor zijn klanten. Watson Explorer, ontwikkeld door IBM, kan een grote hoeveelheid informatie doorzoeken, relevante inhoud selecteren (trefwoorden, thema’s...) en een eerste analyse uitvoeren.

De software integreert al die bewerkingen om het eigen kennisniveau te verhogen en zo nog relevanter te werken. ‘Mediamonitoring is een echte motor voor het concurrentievermogen’ zegt Ludivine Plessy, oprichtster en directrice van Keep Contact. ‘Watson Explorer geeft Keep Contact een nieuwe dimensie op het gebied van mediamonitoring en -analyse. Met deze cognitieve tool produceren we nu persoverzichten van een hoge kwaliteit dankzij de kwaliteit, relevantie en toegevoegde waarde van hun inhoud.’

Keep Contact werd tien jaar geleden opgericht in Luxemburg. Het bedrijf heeft ook kantoren in België en Frankrijk. Het was een pionier op het vlak van monitoring doordat het al zeer vroeg investeerde in performante digitale tools voor monitoring en analyse van gegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-07T09:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.