TrainM krijgt 1,5 miljoen voor investering revalidatierobots

Het Antwerpse revalidatiecentrum TrainM krijgt een investering van anderhalf miljoen euro. Het centrum probeert met hoogtechnologische middelen verlamde mensen opnieuw te laten stappen. Het geld komt van enkele vermogende families, zo schrijft De Tijd.

Robots, exoskeletons, hersenstimulatie, speciaal ontworpen videogames en - binnenkort - een ‘brain-computer interface’, nagelnieuwe technologie van de startup Neuralink van Elon Musk. Dat zijn de middelen die TrainM inzet om patiënten te helpen. Intussen heeft het centrum zo’n 150 mensen behandeld of in behandeling, ze lijden veelal aan ziektes als Parkinson of MS of hadden een beroerte.

Het centrum krijgt nu een investering van anderhalf miljoen euro. De families Janssen (UCB en Solvay), Van Hool (busbedrijf), De Clerck (Domo) en Visser (een Nederlandse ondernemer) steken geld toe, evenals Kois Invest en de topman van de Europese tak van zakenbank Jefferies.

De oprichters (een koppel voormalige zakenbankiers met een zoon met hersenverlamming, de vader is nu betrokken bij het Smartfin Capital-fonds van Jurgen Ingels) willen met het geld het bestaande centrum verder uitbouwen en bijkomende vestigingen oprichten. Vooral uit Nederland zou er interesse zijn in het concept. Er zijn nu een twaalftal robots in het centrum om lichaamsdelen te trainen en te stimuleren, maar er wordt voortdurend naar nieuwe technologie gespeurd om de infrastructuur aan te vullen.

Patiënten bij TrainM moeten de behandeling voorlopig nog zelf betalen en dat bedrag loopt meestal in de duizenden euro’s. Het dossier waarmee de overheid tussenkomt in de kosten is opgestart, maar nog niet goedgekeurd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-07T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.