BT en Cisco slaan handen in mekaar

servers datacenter

Netwerkspecialist BT gaat samen met Cisco zijn klanten twee nieuwe mogelijkheden bieden: een nieuwe op Cisco-technologie gebaseerde virtualisatieoplossing voor on-premise apparatuur en de integratie van Cisco's softwareplatform voor netwerkautomatisering en orchestration in BT’s netwerkaanbod.

De nieuwe mogelijkheden (respectievelijk BT Connect Edge en BT Connect Services Platform gedoopt) maken onderdeel uit van het Dynamic Network Services-initiatief. Dat is ontwikkeld om de klanten meer keuze, veiligheid, robuustheid, service en flexibiliteit te bieden tijdens het uitrollen van toekomstige netwerken die hun digitale transformatie ondersteunen.  

Met Connect Services Platform kan men, via de geïntegreerde BT- en Cisco-technologie, binnen enkele uren nieuwe netwerkfuncties implementeren in vestigingen en op andere locaties. Deze functies draaien op de multifunctionele Connect Edge-hardware.

Connect Edge is een nieuwe virtualised customer premise equipment (vCPE)-dienst gebaseerd op Cisco's ENCS-technologie die netwerkfunctievirtualisatie (nfv) mogelijk maakt voor indivuele vestigingen. De geassocieerde virtuele netwerkfuncties draaien op het BT Connect Services Platform, BT's nieuwe managed services-oplossing.

Door de combinatie van Connect Edge en Connect Services Platform kunnen klanten tijd en kosten verlagen die nodig zijn om netwerkfuncties - routing, acceleratie en beveiliging - in te zetten, zegt BT. Ook de risico’s die gepaard gaan met de overgang van standalone, op hardware-gebaseerde toepassingen naar een volledig gevirtualiseerde netwerkomgeving, worden kleiner.

‘BT's Dynamic Network Services-initiatief helpt internationale bedrijven hun netwerk- en beveiligingsstrategie te realiseren en te profiteren van software-defined networks, virtualisatie en cloudservices’, zegt Maria Grazia Pecorari, presidentg lobal services van BT. ‘BT heeft zichzelf al bewezen met het implementeren van nfv- en sdn-diensten, die internationale klanten de automatisering, flexibiliteit en keuze geven die ze nodig hebben om hun bedrijsvoering te transformeren. We werken al 25 jaar samen met Cisco, een van de sterkste samenwerkingen in de sector en de fundering van de toekomstige netwerken van onze klanten. Door BT's virtualisatie, servicemanagement en beveiligingsexpertise en nieuwe Cisco-technologieën te combineren, versterken we onze positie als een betrouwbare partner voor onze klanten en helpen we ze op weg naar hun digitale transformatie.’

Connect Services Platform en Connect Edge komen in de eerste helft van 2018 beschikbaar en wordt vervolgens uitgerold in 180 landen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-09T11:02:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.