Verizon signaleert zeven ict-trends voor 2018

ICT informatiecentrum bundelt ICT trends 2016 in nieuw boek

Ict-dienstverlener Verizon Enterprise Solutions signaleert zeven ict-trends voor 2018. Tijdens een lunchsessie in Amsterdam lichtten Willem Jonkman, hoofdverantwoordelijke voor de verkoopresultaten in de Benelux, en David Vasquez, verantwoordelijke voor de marktontwikkeling van IoT, de trends toe.

1. SDN komt echt van de grond
Volgens Verizon zijn grote bedrijven en organisaties inmiddels wereldwijd operationeel met software defined netwerken. Wel wordt benadrukt dat bedrijven nog steeds aan het ontdekken zijn hoe beveiliging (security), wendbaarheid (agility) en flexibiliteit van gevisualiseerde netwerkdiensten nog meer kan bijdragen aan hun doelstellingen. 

Als volgende grote stap noemt de ict-aanbieder 'applicatie-bewuste netwerktechnologie' Dat wil zeggen dat de performance van applicaties beter beheert kan worden en de vraag naar beveiliging groeit. Volgens Verizon wordt het steeds complexer om de groeiende stroom aan content veilig en goed beheerd over de bandbreedte van het netwerk te krijgen en speelt de juiste inzet van de juiste technologie daarin een steeds grotere rol. 

2. Security integreert in netwerktechnologie 
Volgens Verizon wordt beveiliging volledig geïntegreerd in de netwerktechnologie en bestaat het straks niet meer als aparte dienst. 'Beveiliging wordt geïntegreerd in het platform en ondersteunt alle facetten van de bedrijfsvoering.' Zo ontstaat volgens de ict-dienstverlener een volledig sluitende (end-to-end) beheerde beveiligingsinfrastructuur voor de netwerkomgeving, ontwikkelaars en applicaties. 

3. Digitale samenwerking wordt gemeengoed
Collaboration, ofwel het onafhankelijk van tijd en plaats digitaal samenwerken, zorgt voor een transformatie van de werkplek. Verizon zet in op de ondersteuning van netwerken van partijen die vol inzetten op bijvoorbeeld Office 365 en Skype for Business en Cisco-oplossingen rondom collaboration. 

4.Kunstmatige Intelligentie en robotisering worden gekoppeld aan IoT
Volgens Verizon wordt IoT in 2018 onderdeel van het dna van vrijwel iedere organisatie. Bovendien vermengt die ontwikkeling met kunstmatige intelligentie en robotisering, zo voorspelt het bedrijf. 

Als uitdaging noemt de ict-dienstverlener de integratie van apparaatbeheer in de algemene ict-infastructuur. Zonder goed beheer kan de ict-organistatie overspoeld worden, waarschuwt het bedrijf. 

In een toelichting legt Vasquez uit dat de opkomst van toepassingen van kunstmatige intelligentie vraagt om een slimmere infrastructuur. 'De afgelopen jaren hebben veel bedrijven de overstap gemaakt naar virtuele netwerkomgevingen, waarbij veel hardware is vervangen door software. Maar om datastromen beter te kunnen prioriteren en beveiligen, is een slimmer netwerk nodig.'

5. Medewerkers en klanten krijgen controle over de digitale dienstverlening
In een toelichting op die vijfde trend stelt Verizon dat consumenten zich steeds meer bewust worden van de mogelijkheden van hun datagebruik. Ze worden kieskeuriger en kritischer over de wijze waarop ze betrokken zijn bij de analyse en het gebruik van die verzamelde data.

De ict-dienstverlener verwacht dat klanten van bedrijven vooral mobiele, veilige en eenvoudige interacties met merken willen. 

6. Interoperabiliteit is een voorwaarde voor publieke veiligheid
Volgens Verizon hebben zowel bedrijven en veiligheidsdiensten profijt van een divers aanbod van netwerken en technische diensten. Interoperabiliteit draagt volgens hen ook bij aan innovatie en kostenbeheersing. 

7. Simpele doelen stellen
Zakelijk succes is afhankelijk van de vraag of bedrijven hun kernactiviteiten en overige taken goed kunnen scheiden, aldus Verizon. 'Organisaties zetten steeds meer in op het uitbesteden van bijzaken aan een aantal belangrijke partners', stelt de ict-leverancier.

Verizon Benelux

Verizon is een grote telecomleverancier uit de VS waarvoor wereldwijd 160.000 mensen werken. Verizon Enterprise Solutions richt zich op zakelijke ict-diensten. Het bedrijf is opgedeeld in een tak voor draadloze netwerkoplossingen, mobiele communicatie en oplossingen voor mkb. Bij Verizon Enterprise Benelux werken ongeveer 550 mensen. Door de overname van ict-beveiliger Cybertrust in 2007 beschikt het bedrijf over een grote groep security-experts. Het gaat onder meer om experts van netwerkbeveiliger Ubizen . Dat bedrijf uit de Vlaamse universiteitsstad Leuven werd ingelijfd dooor Cybertrust dat later dus onderdeel werd van Verizon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-24T09:01:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.