Managed hosting door True

Telecomspecialist Destiny doet twee overnames

 

Deal handen schudden overname

Telecom- en cloubedrijf Destiny uit Zaventem heeft twee nieuwe overnames gedaan. Het gaat om telecom- en internetprovider Meritel en securityleverancier IT101. Destiny wil meer worden dan een pure telco, zo kondigt het aan. Dat schrijft De Tijd.

De twee bedrijven die Destiny vrij geruisloos overnam, zijn Meritel en IT101. De eerste is een telecom- en internetprovider uit het Gentse die vooral op industriële klanten mikt. Het heeft bedrijf heeft een tiental werknemers en draait 3,5 miljoen euro omzet. Vorig jaar nam kwam Meritel nog in het nieuws door de overname van het quasi failliete Evonet. 

Ook IT101 heeft een tiental werknemers en ongeveer 3,5 miljoen euro omzet. Het bedrijf levert oplossingen voor het beveiligen van bedrijfsdata en –e-mail, zowel in de cloud als on site.

Eind vorig jaar lijfde Destiny al Ergatel uit Denderhoutem in, een integrator van meer traditionele telecom- en cloudtoepassingen. De omzet groeide toen naar twintig miljoen euro. De nieuwe overnames zullen de jaaromzet naar ongeveer 28 miljoen euro stuwen.

De overnamekoorts bij Destiny steeg sinds het bedrijf in 2016 een kapitaalsinjectie van tien miljoen euro kreeg van het Nederlandse Mentha Capital. Ook de oprichters, de broers Samuel en Daan De Wever, staken toen vers geld in het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6255677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.