Zetes traceert auto-onderdelen van Alcorta

Contract ondertekenen

Alcorta Forging Group, een Spaanse producent van auto-onderdelen, kan vanaf nu producten op itemniveau traceren. Daarnaast beschikt het over supply chain-visibiliteit dankzij een serialisatie- en traceerbaarheidsoplossing van het Belgische Zetes. Bovendien kan het bedrijf zo direct reageren op vragen en incidenten en de retourlogistiek efficiënter beheren.

Om zijn productieproces volledig onder controle te krijgen, was het van oorsprong Spaanse Alcorta op zoek naar een oplossing voor traceerbaarheid tijdens het hele productieproces: van de basismaterialen in de fabriek tot aan de levering van het eindproduct. Daarnaast wilde het bedrijf ook de werkzaamheden bijhouden die uitgevoerd worden door externe partners gedurende de productiecyclus.

Na het evalueren van verschillende voorstellen besliste Alcorta om met Zetes te werken. 'Zij implementeerden een track & trace-tool die gebaseerd is op de verpakkings-oplossing ZetesAtlas en het track & trace-platform ZetesOlympus.

Gedurende de verschillende fasen van de productiecyclus beheert ZetesAtlas de handmatige of geautomatiseerde identificatie en serialisatie van de verschillende logistieke units (een item, een doos, een pallet). De oplossing zorgt ook voor gegevensaggregatie en slaat alle bijbehorende gebeurtenissen op in de ZetesOlympus track & trace-repository. Het beheert de serialisatie- en aggregatieprocessen in de Alcorta-fabriek en in de fabrieken van de externe partners.

Dit levert drie belangrijke voordelen op voor de Alcorta Forging Group, zegt it-manager Oscar Bustillo. ‘We beschikken nu over volledige visibiliteit van het onderdelenproductieproces, we zijn in staat direct te reageren op vragen en incidenten en we kunnen, wanneer nodig, de retourlogistiek efficiënter beheren. We zijn erg tevreden over de resultaten.’

De Zetes Groep is gevestigd in Brussel en heeft meer dan 1100 werknemers in dienst verspreid over 21 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2016 bedroeg de omzet 253,4 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-30T16:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.