AllThingsTalk krijgt twee miljoen extra kapitaal

De Belgische IoT-start-up AllThingsTalk krijgt twee miljoen euro vers kapitaal toegestopt. Met het geld wil het bedrijf zijn markten uitbouwen en extra mensen in dienst nemen.

Het Belgische AllThingsTalk werd in 2013 opgericht door Peter Leemans en bouwt een softwareplatform waarmee partners IoT-sensoren in hun applicaties kunnen incorporeren. Het biedt een open en schaalbaar platform om toestellen en toepassingen te verbinden. De onderneming werkt samen met onder meer Proximus, Orange en Intel en bedrijven als Minimax-sprinklers. Voor Intel ontwikkelde AllThingsTalk een LoRa-zelfbouwkit met Raspberry Pi, waarmee zelf een IoT-kit in elkaar gezet kan worden.

Onder meer de familie Cordier, investeringsmaatschappij Saffelberg (Jos Sluys van Arinso) en ondernemers als Luc Osselaer, Peter Hinssen, Luc Dooms en Philippe Jadoul stappen nu voor twee miljoen euro in. Daarmee wil het bedrijf uitbreiden naar Duitsland en Nederland en zijn personeelsbestand verder aandikken. Bij AllThingsTalk werken nu twintig mensen vanuit Gent, Antwerpen en Belgrado.

Volgens The Boston Consulting Group zal de markt voor IoT-platformen tegen 2020 zowat vijftien miljard euro waard zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-14T12:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.