Béatrice de Mahieu wordt cio Co.Station

Béatrice de Mahieu, CIO Co.Statio

Béatrice de Mahieu

Béatrice de Mahieu is de nieuwe chief innovation officer bij scale up-begeleider Co.Station. De innovatiehub gaat later dit jaar ook een derde campus openen, in Charleroi.

Béatrice de Mahieu gaat in haar nieuwe functie zowel kmo’s als grote bedrijven bijstaan bij de implementatie van hun innovatietraject. Ook zal ze bedrijven helpen om op een open manier te innoveren, waarbij de samenwerking tussen verschillende partijen (corporates, kmo’s en starters) centraal staat.

Sinds de start van haar carrière in 1999 was De Mahieu zowel aan de slag bij grote bedrijven (Telenet, Microsoft) als mediagroepen (Vlan groep, Elle België) waar ze meewerkte aan de ontwikkeling en groeistrategie. Sinds 2012 maakt ze deel uit van de investeringsraad van het Belgische investeringsfonds Internet Attitude. Als mede-oprichtster werkte ze in 2013 mee aan de Virtuology Academy, een leerschool voor ondernemers die willen ondernemen en innoveren.

‘Ik heb België als ondernemersland de voorbije jaren zien veranderen,’ zegt De Mahieu. ‘Jonge mensen willen vandaag zelf hun toekomst in handen nemen en de voorbije jaren werd dan ook een recordaantal nieuwe Belgische techbedrijven opgericht. Het is echter essentieel dat deze beginnende bedrijven deel uit maken van een breder ecosysteem met grote ondernemingen en kmo’s om te blijven groeien en te innoveren. Ik kijk ernaar uit om samen met het Co.Station Belgium-team te zorgen voor een vruchtbare kruisbestuiving.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-09T10:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.