Windows 10 krijgt ‘niet storen’-functie

Windows 10

Wie gedurende een bepaalde tijd niet gestoord wil worden door notificaties kan daarvoor binnenkort in Windows een speciale functie aanspreken. De ‘Quiet Hours’-functie is voorlopig enkel voor testers beschikbaar.

Microsoft gaat Windows 10 uitrusten met een ‘niet storen’-functie. Dat schrijft het bedrijf in een blogbericht. De nieuwe functie (‘Quiet Hours’ gedoopt) zorgt ervoor dat gebruikers geen notificaties binnenkrijgen tussen vooraf bepaalde uren.

Ook wanneer bepaalde games worden gespeeld kan Quiet Hours vanzelf aanspringen. Wanneer de spelactiviteiten dan stoppen, worden de gemiste notificaties getoond. Het wordt ook mogelijk om uitzonderingen toe te voegen: van bepaalde personen kunnen toch nog berichtjes getoond worden, ook  al staat Quiet Hours ingeschakeld.

De nieuwe functie is voorlopig enkel beschikbaar voor testers uit het Insider-programma van Microsoft en dan enkel die gebruikers die zich voor de zogenaamde Fast Ring hebben opgegeven. Waarschijnlijk zal het bedrijf de functie later breed uitrollen in nieuwe Windows-updates. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-15T13:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.