Itsme voegt MyPension en Tax-on-Web toe

Inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension en Tax-on-web is voortaan mogelijk met behulp de Itsme. Eerder gebruikten ook al enkele grootbanken de app om gebruikers te laten inloggen op hun online diensten.

Itsme werd in de loop van vorig jaar gelanceerd door een consortium van banken en telecomoperatoren (onder meer ING, Telenet, Proximus en Belfius). Daar sloot de overheid zich bij aan zodat het bestaande aanbod 'digitale sleutels' nu verder wordt uitgebreid met MyPension en Tax-on-Web. Daarmee is itsme, net als de elektronische identiteitskaart, een van de digitale sleutels om toegang te krijgen tot online overheidstoepassingen. Burgers die hun wettelijke pensioen of hun belastingaangifte willen bekijken of een gedetailleerd overzicht willen raadplegen van hun beroepsloopbaan, krijgen met deze identificatie dus toegang tot alle online overheidsdiensten, zowel op federaal, gewestelijk als gemeentelijk niveau.

‘De beveiliging van de identiteit van de gebruiker is voor ons een topprioriteit’, aldus Ben Smeets, directeur-generaal Digitale Transformatie. ‘Met deze nieuwe oplossing bieden we de burger alle vereiste veiligheidsgaranties bij het gebruik van de digitale toepassingen van de overheidsdiensten. We combineren gebruiksgemak met de betrouwbaarheid en veiligheid van onze identiteitskaart.’

De start van Itsme (medio vorig jaar) ging met enkele kinderziektes gepaard. Zo was het na de lancering een tijd niet mogelijk om je te registreren of verliep het registratieproces met de nodige crashes en vertragingen. Die problemen zouden ondertussen van de baan zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Itsme werkt echter helemaal nog niet met de overheid,steeds errorcode op alle platformen en beschikbare browsers. Hier itsme wel degelijk geüpdate via itsme website om meesturen rijksregisternr. ( duidelijk te zien in mijn itsme app zelf)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-16T11:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.