Antwerpse Bagaar neemt Brusselse Productize over

Handen

Het Antwerps digitaal productontwikkelingsbedrijf Bagaar neemt het Brusselse internet-of-things-agency Productize over. Beide verlenen strategisch en technisch advies aan bedrijven over digitale oplossingen. De expertise van Productize ligt in de ontwikkeling van hardware. Bagaar houdt zich vooral bezig met het bedenken van innovatiestrategieën en het bouwen van software en applicaties.

Productize en Bagaar werkten al structureel samen en beschrijven dat partnerschap als een ‘perfect fit’. Hun eerste succesvolle project, de ontwikkeling van een medische tool die dankzij de koppeling aan een bijhorende app operaties optimaliseert, leidde uiteindelijk tot een officiële eenmaking van de twee bedrijven. Die eenmaking is belangrijk om te kunnen groeien in deze nieuwe vorm van digitale dienstverlening, klinkt het.

Door de krachten te bundelen met Productize kan Bagaar een complete dienstverlening aanbieden vanuit één bedrijf, van strategisch advies en begeleiding tot het bouwen van de toepassing, applicatie en de hardware. ‘Door de kennis en expertise van Productize in huis te nemen wordt Bagaar de meest geïntegreerde en toekomstgerichte digitale dienstverlener in België’, zegt Georges Lieben, ceo van Bagaar.

Bagaar en Productize timmeren ook internationaal aan de weg met projecten in Finland (intelligente metingen voor luchtkwaliteit), Frankrijk (vergroten van procesefficiëntie door mens-machine interactie te verbeteren via design-thinking) en de Verenigde Staten (gebruiksvriendelijke fintech-app). Ze zijn actief in sectoren zoals mobiliteit, met de ontwikkeling van een slimme, geconnecteerde elektrische fiets die binnenkort wereldwijd gelanceerd wordt, in consumer goods, ze ontwierpen een aantal toestellen voor de medische sector en ontwikkelden digitale toepassingen voor een aantal grote spelers in de bouwsector. Verder richten ze zich ook tot de logistieke sector en de machine-industrie. Enkele van de klanten zijn onder meer Remeha, P&G, Sodexo, Reynaers Aluminium, Siemens, Bepark, Shayp, Gabismartcare, Sailsense, RiottLabs en Otakeys.

Bagaar legt bij de uitbreiding van zijn dienstverlening en aanbod de focus op het gebruik van nieuwe technologieën. Zo worden onder meer de mogelijkheden van blockchain-toepassingen in sectoren als de bouw- en gezondheidsindustrie, mobiliteit en logistieke industrie onderzocht. De zeven medewerkers van Productize vervoegen nu de 32 personeelsleden van Bagaar. Productize blijft onder de eigen naam bestaan en beide teams blijven actief vanuit de vestiging van Bagaar in Antwerpen en die van Productize in Brussel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-09T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.