Atos haalt European Space Agency binnen

Satelliet aarde observatie

Atos is door het European Space Agency (ESA) geselecteerd voor het ontwikkelen en beheren van data & information access services (Dias). Het Dias-systeem gaat realtime geodata van Copernicus - 's werelds grootste aardobservatieprogramma - combineren met gegevens uit verschillende bronnen.

Met de informatie die Dias ontsluit, komt een grote hoeveelheid aan gegevens vrij waarmee wetenschappers bijvoorbeeld de gevolgen van klimaatverandering beter kunnen analyseren en overheden stedelijke ontwikkeling efficiënt kunnen beheren. Het stelt ook de olie- en gasindustrie in staat om risico’s te evalueren en beheersen en kunnen landbouwers hun gewassen en oogst beter managen. Ook bedrijven uit de maakindustrie, verzekeraars, nutsbedrijven, stedenbouwkundige diensten en hulpdiensten kunnen er hun voordeel mee doen. Atos gaat het platform voorzien van analytische en cognitieve tools om ruwe satellietdata te vertalen in waardevolle inzichten voor dit soort industrieën.

Concreet geeft Atos leiding aan een consortium, dat bestaat uit DLR, e-Geos, EOX, GAF, Sinergise, Spacemetric, Thales Alenia Space en T-Systems. De it-dienstverlener is verantwoordelijk voor de integratie, levering en het operationele beheer van het cloud-platform dat specifieke databronnen  integreert. Zo kunnen derde partijen - de industrie, nationale ruimteagentschappen, mkb/kmo’s en startups - innovatieve diensten ontwikkelen die zijn gebaseerd op satellietdata.

Het platform komt wereldwijd beschikbaar in juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-13T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.