Nokia Bell Labs zoekt ideeën voor Industrie 4.0

Awards

Nokia Bell Labs heeft het startschot gegeven voor zijn vijfde ‘Prize’-competitie. Het bedrijf nodigt uitvinders en ontwikkelaars uit om ideeën in te sturen rond industrialisering en industrie 4.0.

De Nokia Bell Labs Prize zoek disruptieve en innovatieve voorstellen die de ‘grote menselijke uitdagingen’ van onze tijd aanpakken en die de sprong naar Industrie 4.0 een zetje gaan geven. Nokia ziet die revolutie aangevuurd door kunstmatige intelligentie en miljarden sensoren die alles kunnen opmeten, controleren en berekenen. Alles wat repetitief, oninteressant werk kan automatiseren heeft een voetje voor. Ook ideeën over de netwerkstructuur om dit mogelijk te maken of over het verbeteren of beveiligen van het dataverkeer zijn welkom.

De beste ideeën komen in een finale terecht waar de hoofdprijs 175.000 dollar bedraagt. Knappe koppen krijgen door deel te nemen ook de kans om te werken met de beste onderzoekers en ingenieurs van Bell Labs, zo laat het bedrijf niet na om te vermelden.

‘We staan aan het begin van een vierde industriële revolutie die het menselijk bestaan gaat veranderen op een manier die we niet voor mogelijk houden’, zegt Marcus Weldon van Nokia Bell Labs. ‘De Bell Labs Prize zoekt uitvinders die deze revolutie in gang willen steken en die geïnteresseerd zijn om samen te werken met mensen van verschillend intellect, beroep, achtergrond, kunde, afkomst en filosofie…dat is de klassieke ‘Bell Labs-manier’. En ons geheim voor succes.’ 

Geïnteresseerden kunnen nog tot 25 april deelnemen aan de wedstrijd via https://bell-labs.com/prize

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T10:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.