België staat 21ste in digitaliseringsindex

België staat 21ste in de Euler Hermes Digitalization Index. Nederland staat op de derde plek, na de Verenigde Staten en Duitsland. Deze ranglijst van de Franse kredietverzekeraar Euler Hermes geeft aan hoe goed het digitale klimaat van een land is om digitale bedrijven te laten gedijen. In totaal zijn 116 landen onderzocht.

De index van Euler Hermes, onderdeel van het Duitse verzekeringsconcern Allianz, meet niet de feitelijke digitale activiteit per land, maar de omstandigheden, voorzieningen en deskundigheid die landen bieden om digitale bedrijven te laten gedijen. Volgens het onderzoek van de kredietverzekeraar steekt de VS met kop en schouders boven de rest uit. Bedrijven als Apple, Google, Facebook en Amazon zijn in de ogen van de verzekeraar het levende bewijs.

De VS profiteert bij de digitalisering van de grote marktomvang, het sterke kennis-ecosysteem en de gunstige zakelijke omgeving, aldus Euler Hermes. Duitsland en Nederland volgen op afstand. Duitsland scoort vooral hoog door het hoge innovatievermogen. Nederland heeft een sterke digitale infrastructuur en geavanceerde connectiviteit. Verder hebben beide landen uitstekende handels- en kennisnetwerken. België kan dan weer buigen op een solide handelsinfrastructuur en een gunstig zakenklimaat.

Met zestien landen in de top dertig scoort West-Europa goed op de digitaliseringsindex van Euler Hermes. In het klassement scoren ook Japan (7e), Singapore (8e), Hong Kong (9e), Zuid-Korea (10e) en China (17e) hoge ogen. Helemaal onderaan bungelen de Afrikaanse landen Liberia, Mauritanië en Tsjaad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-21T10:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.