Samsung levert tablets en schoolbord aan Gentse school

School

Het elektronicaconcern Samsung gaat het Atheneum Wispelberg in Gent voorzien van enkele tientallen tablets en een elektronisch schoolbord. Samsung zal de leerkrachten van het atheneum ook ondersteunen met specifieke digitale opleidingen.

Het Atheneum Wispelberg is één van de twee Vlaamse scholen die van Samsung materiaal krijgt om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een digitale toekomst. Het initiatief kadert in het Smart Education Hub Programma van Samsung, dat het belang van digitale vaardigheden op de kaart wil brengen. De leerlingen van vandaag zijn immers de arbeidskrachten van morgen en ze zullen goed voorbereid moeten zijn op een steeds verder gedigitaliseerde, steeds sneller evoluerende wereld.

Dat er op het vlak van digitale vaardigheden in het klaslokaal nog werk aan de winkel is, blijkt uit een onderzoek van eind 2016 van imec-MICT (Ugent) in opdracht van Samsung. Dat onderzoek bracht onder andere aan het licht dat leerkrachten wel degelijk vaker met technologie willen werken in de les, maar dat een gebrek aan lesmateriaal en training tot stress leidt, en hen ervan weerhoudt ook effectief de stap te zetten.

‘Met dit project willen we daaraan tegemoet komen’, vertelt Aron Wils, Corporate Affairs bij Samsung, die de toestellen samen met Evert Van Camp, head of display, zal overhandigen. ‘Daarom werken we ook samen met onze partner EduCentrum, dat de leerkrachten de gepaste opleidingen zal geven zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van de digitale mogelijkheden in de klas.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-26T11:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.