Tunesië traceert schoolmaaltijden met blockchain

Blockchain

Blockchain-startup Devery heeft een contract getekend met het Tunesische ministerie van Onderwijs. Het bedrijf gaat een trackingsysteem bouwen voor schoolmaaltijden, gebaseerd op de Ethereum blockchain.

De Tunesische regering heeft een programma lopen waarbij arme studenten uit het basis- en middelbaar onderwijs een verse maaltijd per dag aangeboden krijgen. Om het systeem efficiënter te maken en de kwaliteit en voedingswaarde van het voedsel na te gaan, zal blockchain-technologie ingezet worden.

Er wordt gestart met een proefproject van 1.500 kinderen op basisscholen, waarna het systeem uitgerold moet worden naar alle vierhonderdduizned betrokken kinderen in zesduizend scholen. Devery is gespecialiseerd in het inzetten van blockchain-technologie om de voorraadketen in de gaten houden.

Het programma wordt momenteel beheerd door het World Food Programme van de Verenigde Naties. Devery levert technisch advies en ontwikkelcapaciteit. Het bedrijf leidt ook mensen op om de technologie te gebruiken en te onderhouden.

‘Blockchain-technologie kan potentieel miljarden mensen beïnvloeden door de kloof tussen de digitale en fysieke wereld te doorbreken’, zegt Devery-ceo Andrew Rasheed. ‘De garantie dat kinderen op een veilige manier voeding krijgen via blockchain is iets waarvan we echt geloven dat het het leven van veel mensen zal verbeteren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.