AZ Delta schakelt in een dag over op epd

Arts met stethoscoop

Vandaag schakelen de vijf campussen van het Belgische AZ Delta in één dag over op het geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (epd),Hix van leverancier ChipSoft. Alle gegevens per patiënt zijn voortaan terug te vinden voor alle artsen en zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling.

Ook de volledige medicatie die de patiënt inneemt, met inbegrip van de thuismedicatie, is nu gemakkelijk te consulteren op alle plaatsen in het ziekenhuis. Er zal dus niet langer gewerkt worden met dertig verschillende softwarepakketten en papieren dossiers. Zowel de chirurg in de operatiezaal als de planning, de apotheek, de diëtist en de financiële administratie werken met Hix wat de patiëntveiligheid en de kwaliteit van de zorg ten goede moet komen. Het epd laat de artsen immers ook toe om gestructureerd een veelheid aan data te verzamelen waarop ze zich kunnen baseren om de resultaten van de behandelingen te evalueren en zo te werken aan een continue verbetering.  

In een volgende fase, over een paar maanden, neemt AZ Delta bovendien een zorgportaal in gebruik voor patiënten en huisartsen. De patiënten kunnen dan zelf hun dossier inkijken. Ze kunnen ook een afspraak maken, vragenlijsten invullen, meer uitleg krijgen over de aandoening of ingreep via de brochures die voor hen klaar staan in het portaal. Ze kunnen via dat portaal ook vragen stellen aan hun arts of gespecialiseerde verpleegkundige. 

Het AZ Delta bestaat uit vijf campussen in Roeselare, Menen en Torhout. Er werken 385 artsen en vierduizend medewerkers. In totaal omvat het ziekenhuisnetwerk meer dan veertienhonderd bedden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-20T14:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.