Computacenter vernieuwt it-infrastructuur van Ontex

Ontex, de Belgische fabrikant van luiers en hygiëne-artikelen, doet een beroep op Computacenter om zijn it-infrastructuur te vernieuwen. Daarin spelen een uitbesteed datacenter en hyper converged infrastructure een grote rol.

Het project van Computacenter en Ontex verloopt in verschillende fases. Nadat eerder SAP Hana werd geïmplementeerd, lag de focus op de uitbouw van een datacenter. Na een studiefase koos Ontex midden vorig jaar voor een outsourced datacenter-model met een hyper converged infrastructure (hci). Partners hiervoor zijn Dell EMC (VxRail) en Computacenter, die samen voor het ontwerp en de implementatie zorgen. Die implementatie werd begin 2018 afgerond. In een volgende fase verhuist ook de werkomgeving van de werknemers naar de cloud.

‘We merkten dat een it-omgeving in eigen beheer niet efficiënt meer was’, zegt Wim Nagels, hoofd ict-infrastructuur bij Ontex. ‘Het kost veel geld en het vergt heel wat resources en skills. Een hyper converged infrastructure (hci) kwam al snel als meest geschikte oplossing uit de bus, waardoor it efficiënter kan ingezet worden in onze business.’

Het outsourced datacenter met hci geeft Ontex een digitale omgeving die flexibeler met het bedrijf kan meegroeien, wat nodig was na enkele recente acquisities. Verder is er nu een redundante infrastructuur waarbij men sneller kan reageren in een disaster recovery-situatie. Ook voor de it-afdeling is de hci-oplossing gemakkelijk en intuïtief te beheren, zowel de hardware als data. Verder is de nodige aandacht besteed aan security en systeembeveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-24T10:29:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.