Google opent digitaal atelier in Brussel

Schoolbord slim lampje

In het station Brussel-Centraal is het Google Digitaal Atelier geopend. Het gaat om een initiatief van Google, in samenwerking met NMBS, BNP Paribas Fortis, Proximus en BeCentral. In het Digitaal Atelier kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om digitaal vaardiger te worden.

Het is de eerste keer dat het Google Digitaal Atelier in ons land een vaste stek krijgt. De opleidingen bestaan al langer, maar gebeurden tot nu toe online of op een aantal tijdelijke locaties in verschillende steden en gemeenten over heel België. Sinds 2015 hebben zo meer dan 40.000 landgenoten hun digitale vaardigheden aangescherpt. Dankzij de vaste locatie in BeCentral, in het station Brussel-Centraal, moeten daar voor het einde van het jaar nog 10.000 landgenoten bijkomen.

‘De digitale revolutie biedt heel wat nieuwe kansen’, zegt Alexander De Croo (Open VLD), minister van Digitale Agenda. ‘Toch zie je nog steeds mensen en bedrijven aarzelen om op de digitale trein te springen. Ik ben tevreden dat Google met zijn Digitaal Atelier meehelpt om de digitale vaardigheden in ons land te versterken. Zo kunnen meer bedrijven, zelfstandige ondernemers en ook studenten sneller de digitale vertaalslag maken.’

Er zijn dagelijks diverse sessies met onderwerpen in het atelier, variërend van online zichtbaarheid en social media management tot zoekmachineoptimalisatie en personal branding. Daarnaast worden er persoonlijke adviesgesprekken ingepland waar bezoekers geholpen kunnen worden met specifieke vraagstukken over hun digitale aanpak. Het Google Digitaal Atelier is open op werkdagen van 9 tot 18 uur. Het lessenrooster vindt u hier.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-27T11:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.