Itsme-aandeelhouders storten kapitaal bij

Groeikapitaal

De bestaande aandeelhouders van de Itsme-app storten ruim dertien miljoen euro kapitaal bij. Het geld dient om de verdere uitbreiding van het project te financieren, zo schrijft De Tijd.

De zakenkrant kwam de kapitaalsverhoging op het spoor doordat ze gemeld werd in het Staatsblad. De banken Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC en ING België en de telecomproviders Orange Belgium, Proximus en Telenet trekken het kapitaal van Itsme op van 7,7 miljoen tot 12,2 miljoen euro. Er worden ook voor 5,7 miljoen aan uitgiftepremies gestort. Alles in totaal pompt het conglomeraat dus ruim dertien miljoen in Itsme.

Bijna een jaar na de lancering heeft Itsme nu zo’n 275.000 gebruikers. Itsme verwacht daar binnenkort heel wat gebruikers bij te doen, met de jaarlijkse belastingaangifte. Sinds kort is de app immers ook een manier om in te loggen om TaxOnWeb.

Met de smartphone-app Itsme kunnen gebruikers zich identificeren voor online toegang tot overheidstoepassingen als MyPension en Tax-on-Web en om online te bankieren. Het moet op termijn de klassieke kaartlezer en het gebruik van talloze logins en wachtwoorden vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.