Cisco verkoopt videosoftware-afdeling

Cisco verkoopt zijn afdeling Service Provider Video Software Solutions (SPVSS) aan het investeringsfonds Permira voor één miljard dollar. Vijf jaar geleden verkocht Permira het originele bedrijf aan Cisco voor vijf miljard dollar.

De SPVSS-divisie van Cisco werd gevormd nadat het bedrijf de Israëlische NDS Group kocht van Permira in 2012. Cisco betaalde er toen zo’n vijf miljard dollar voor. Het was destijds zijn grootste overname in jaren. Vijf jaar later neemt Permira de afdeling terug in handen. Hoeveel het fonds ervoor betaald, is niet officieel bekendgemaakt, maar het doorgaans goed ingelichte persbureau Bloomberg meent te weten dat het ‘slechts’ één miljard dollar is.

De tools van NDS worden gebruikt om interactieve content te sturen naar onder meer kabel- en satellietboxen, digitale videorecorders en smartphones. Het is een markt die onder druk staat omdat traditionele televisie-uitzendingen steeds meer concurrentie krijgen van streamingdiensten als Netflix, Hulu en Amazon Video. In 2015 deed Cisco ook al Scientific-Atlanta van de hand, een fabrikant van set top boxes die het begin jaren 2000 overnam. Ook op die deal werd een stevig verlies geboekt.

Permira gaat de voormalige Cisco-afdelig ombouwen tot een nieuw bedrijf dat een nieuwe naam krijgt en oplossingen gaat bouwen voor de betaal-tv-industrie. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 afgerond worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T14:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.