Europeaan heeft te weinig data-vaardigheden

Europese werknemers beschikken niet over de juiste datavaardigheden, blijkt uit een onderzoek van Qlik. Slechts 17 procent van de ondervraagden noemt zichzelf ‘data literate’: in staat om data te kunnen lezen, interpreteren, begrijpen en bediscussiëren.

Qlik is specialist op het gebied van data-analyse, over de datavaardigheden en het belang van deze vaardigheden op het werk. Het bedrijf ondervroeg ruim vijfduizend Europese werknemers over hoe vlot ze met data omgaan.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de juiste kennis van data bijdraagt aan het succes op de werkvloer: van de werknemers die zichzelf als data literate omschrijven, geeft 76 procent aan succesvol te zijn in zijn werk, tegenover slechts 49 procent van het totale aantal ondervraagden. Bovendien geeft 90 procent van de respondenten aan dat data hen kan helpen hun werk te verbeteren en dat een bepaalde mate van data literacy ze geloofwaardiger maakt op de werkvloer (70 procent ).

Hoewel 85 procent  van de werknemers in een uitvoerende functie aangeeft dat data hen helpt hun werk beter te doen, voelen zij zich het minst op hun gemak bij het gebruik van data: slechts 10 procent  noemt zichzelf data literate. Minder dan de helft (49 procent ) van deze medewerkers denkt toegang te hebben tot alle benodigde data om zijn werk optimaal te kunnen doen. Van de senior medewerkers meent 79 procent  over de benodigde data te beschikken, maar van hen geeft slechts 24 procent  aan daadwerkelijk data literate te zijn.

Qlik heeft een ‘Data Literacy’-campagne  gelanceerd om het bewustzijn én de kennis over data te vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-09T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.