Notarissen lanceren veilingsite voor immo

Huis te koop

Fednot, de Belgische notarisfederatie, heeft een eigen site gelanceerd waarop vastgoed kan gekocht en verkocht worden. Via Biddit kunnen kopers eenvoudig, transparant en veilig bieden op een woning.

Na een hele reeks interne informaticaprojecten en samenwerkingen met de overheid, is de online verkoop van immo een nieuwe stap in de digitalisering van het notariaat. De site besteedt veel aandacht aan veiligheid. Om een bod uit te brengen, is bijvoorbeeld het gebruik van de e-ID-kaart of de app Itsme verplicht. Bieden kan manueel, of automatisch tot een maximumbedrag dat enkel de koper kent.

Elk bod dat wordt uitgebracht is zichtbaar voor iedereen die Biddit.be bezoekt. De periode dat er effectief kan geboden worden is acht dagen. Eens die periode voorbij, weet de geïnteresseerde koper meteen of hij de hoogste bieder is. In dat geval zal de notaris hem contacteren om de verkoop te finaliseren. Biddit.be is gebruiksvriendelijk, maar niet vrijblijvend: de notaris kent elke bieder en elk bod dat hij/zij doet, is bindend.

Fednot-voorzitter Erik Van Tricht: ‘Bij de online verkoop kan je in een paar weken tijd eigenaar worden van een woning. Een pak sneller dan bij een klassieke verkoop, waar er drie tot vier maanden zit tussen de verkoopovereenkomst en de akte. Bij de online verkoop zal de notaris immers alle controles vooraf hebben afgerond, zodat je als koper én als verkoper meteen weet waar je aan toe bent.’

De online verkoop via Biddit start met een vijftigtal verkopen, verspreid over het land. Bieden op deze panden kan vanaf juni. In de komende maanden wordt Biddit verder uitgerold.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-09T11:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.