IBM zet ontwikkelaars en it in voor rampenbestrijding

Aardbeving ramp

IBM heeft samen met enkele partners het ‘Call for Code Global Initiative’ opgezet. De bedoeling is om startups, ontwikkelaars en de academische wereld samen te laten werken voor oplossingen om natuurrampen te voorkomen en te bestrijden.

IBM werkt voor Call for Code samen met de David Clark Cause (dat het initiatief nam) en de Verenigde Naties. Ook het Amerikaanse Rode Kruis is er bij betrokken. Het bedrijf heeft voor het nieuwe project niet alleen technologie veil, het stelt ook dertig miljoen dollar beschikbaar, gespreid over vijf jaar. Met onder meer big data, ai, de cloud en IoT wil IBM de grote maatschappelijke uitdagingen van tegenwoordig aanpakken.

‘Bij IBM gebruiken we de kracht van technologieën als ai, blockchain, IoT en cloud om enkele van de grootste kansen en uitdagingen van vandaag aan te pakken’, zegt Bob Lord, chief digital officer bij IBM. ‘Met Call for Code roepen we nu alle ontwikkelaars op ons te helpen spitstechnologieën te gebruiken om mensen, gemeenschappen en de maatschappij te helpen.’

Call for Code roept ontwikkelaars op om nieuwe applicaties te verzinnen die mensen beter voorbereiden op natuurrampen. Zo kunnen apps bijvoorbeeld weerdata en gegevens van de supply chain combineren om apotheken aan te zetten medicijn- en watervoorraden op te bouwen. Of er kan software gemaakt worden die voorspelt waar de nood bij een ramp het hoogst is, zodat reddingsteams sneller naar die gebieden uitgestuurd kunnen worden.

Vorig jaar was een van de zwaarste jaren ooit wat natuurrampen betreft. ‘Grote nationale en internationale rampen bestrijden is teamwerk’, zegt Brad Kieserman, vice president Disaster Cycle Services van het American Red Cross. ‘Partnerships en technologie laten slimmere en snellere hulpverlening toe, wat nodig is om de hulpbehoevenden beter en efficiënter te helpen.’  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-30T11:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.