Meer banken in zee met id-app Itsme

De Belgische identificatie-app Itsme krijgt uitbreiding. Naast de vier grootbanken gaan dit jaar ook elf kleinere banken van de inlogmethode gebruikmaken. De app duikt binnenkort ook op verzekeringssites en in Luxemburg op.

Een jaar na de lancering telt Itsme zo’n 350.000 actieve gebruikers, maar daar zullen er binnenkort waarschijnlijk een pak bijkomen. Naast KBC, ING, BNPParibasFortis en Belfius gaan ook elf kleinere banken als Argenta, Europabank en Beobank de app gebruiken om klanten op hun sites te laten inloggen. De kaartlezer zal voorlopig nog blijven bestaan naast Itsme. De app wordt nu per gebruiker zo’n vier keer per maand gebruikt.

Naast meer banken sluiten ook meer en meer verzekeraars zich bij Itsme aan. AXA beet eerder dit jaar de spits af en wordt binnenkort gevolgd door DVV en NN. Ook bijvoorbeeld op de websites van de telecomoperatoren en overheidstoepassingen Taxonweb en Mypension is het mogelijk om de app te gebruiken. Daar gebeuren nu zo’n 8,5 procent van alle aanmeldingen met Itsme.

Itsme kondigt daarnaast aan dat het over de grenst trekt en gaat samenwerken met zijn Luxemburgse branchegenoot Luxtrust. Waarschijnlijk over een jaar of twee zal de Itsme-technologie ook daar te gebruiken zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-31T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.