Overheid vraagt projecten voor slimme mobiliteit

file

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot lanceren de Smart Mobility Call. Via deze call zullen projecten worden geselecteerd die inzetten op digitale oplossingen voor mobiliteit. In totaal is hiervoor vier miljoen euro uitgetrokken.

De Smart Mobilty Call wil de mobiliteit verbeteren en het gebruik van open data voor mobiliteit een boost geven. ‘Met dit project willen we beloftevolle digitale mobiliteitsinitiatieven die vandaag nog in uitwerking zijn een financiële duw in de rug geven. Digitale toepassingen kunnen een betere integratie van transportnetwerken stimuleren en bijdragen tot een mentale en modale shift’, zo zegt minister van Mobiliteit François Bellot.

‘Slimmer is gewoon sneller’, vult minister van Digitale Agenda Alexander De Croo aan. ‘Met de Smart Mobility Call trekken we vier miljoen euro uit om te investeren in slimme digitale oplossingen die bijdragen aan een betere mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van mobiliteitsapps die gebruik maken van de gigantische berg open data die vandaag al beschikbaar is.’

Concreet zou het gaan om projecten zoals bijvoorbeeld autodelen, het gebruik van nieuwe motoren of projecten die in realtime informatie kunnen aanleveren over verschillende transportdiensten.

De oproep tot projectvoorstellen voor financiering door de Smart Mobility Call werd vandaag gelanceerd. De projecten moeten ingediend worden tegen ten laatste 9 juli. Daarna neemt een jury de projecten onder de loep. Meer informatie en de voorwaarden waaraan projecten moeten voldoen staan op een speciale site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-06T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.