KBC in Europees blockchain-initiatief We.Trade

Blockchain

KBC stapt in een Europees samenwerkingsverband met acht andere banken rond blockchain. Het handelsplatform We.Trade moet bedrijven toelaten om handelstransacties en de financiering ervan efficiënter te beheren, op te volgen en te beveiligen.

Bij het consortium van banken die We.Trade uit de grond stampen, zitten ook Rabobank, Deutsche Bank, HSBC, Natixis, Nordea, Santander, Societé Generale en UniCredit. Het platform wil alle partijen die bij een handelstractie betrokken zijn (de koper, de bank van de koper, de verkoper en zijn bank en de transporteur) naadloos met elkaar verbinden en vanop elk toestel toegang geven tot de relevante gegevens.

Het hele proces van offertes opmaken, offertes controleren, afspraken maken over leveringen en betalingen en het opmaken van facturen neemt, zeker als de betrokken partijen elkaar niet kennen, nu nog weken of maanden in beslag. Met We.Trade moet die periode drastisch ingekort worden. Bovendien lost het ook het vertrouwensprobleem op tussen handelende partijen: wordt er eerst geleverd, met het risico dat de goederen niet betaald worden? Of wordt er eerst betaald, met het risico dat de levering niet doorgaat?

We.Trade registreert heel het handelsproces – van order tot betaling – in een digitale flowchart en garandeert de betaling wanneer alle contractuele afspraken gerespecteerd zijn. Het proces van order tot betaling verloopt volledig geautomatiseerd en sneller dan via de traditionele documentenuitwisseling, met minder administratie.

We.Trade is al in een testopstelling beschikbaar voor de klanten van de deelnemende banken, maar wordt vanaf het tweede kwartaal van 2019 breed uitgerold.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-08T11:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.