GIMV koopt Nederlands ‘machine vision’-expert Ooakt

Deal

De GIMV, Gewestelijk Investeringsmaatschappij Vlaanderen, neemt het Eindhovense One of a Kind Technologies over. Ooakt maakt systemen om machines uit te rusten met sensoren en camera’s om zo autonoom beslissingen te nemen.

Met het geld wil Ooakt verder uit breiden, ook internationaal. Tegen 2023 verwacht het bedrijf een verdubbeling van het aantal medewerkers (nu 65, vooral ingenieurs) en een verdriedubbeling van de omzet (nu acht miljoen).

Ooakt werd in 2012 opgericht door Alex Kind en Richard Vialle en maakt machines die via lasers, camera’s en sensoren kunstmatig kunnen en zien en zelf beslissingen kunnen nemen. Ze worden vooral gebruikt voor het aansturen van robots, kwaliteitsinspecties, metingen en identificaties van voedingsmiddelen en farmaceutische verpakkingen. Klanten zijn onder meer Danone en Unilever. Via dochterbedrijf Crux Agribotics, ontstaan uit de acquisitie van Beltech en Vimec, wordt ook de landbouwmarkt bewerkt. Dat bedrijf maakt oogstrobots voor kaskomkommers.  

Financiële details over de instap van de GIMV zijn niet bekendgemaakt. In 2016 en 2017 won Ooakt de Gazellen Award voor snelgroeiende ondernemingen. In 2017 werd het bedrijf door het Financieele Dagblad gekozen als een van de acht ‘Nieuwe Kampioenen’, prijs voor de meest innovatieve en veelbelovende bedrijven van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T11:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.