BASF steekt bijna 4 miljoen in AR-speler Re'Flekt

Virtual reality

BASF Venture Capital, de investeringspoot van het gelijknamige chemieconcern, stopt 3,75 miljoen euro in de Duits-Amerikaanse startup Re’Flekt, gespecialiseerd in augmented en mixed reality. Eerder stopte ook Bosch het bedrijf al geld toe.

Re’Flekt werd opgericht in 2012 en ontwikkelt een platform voor het aanmaken van AR-oplossingen die gebruikt kunnen worden voor industriële toepassingen, onderhoud en training. Met het systeem kunnen bijvoorbeeld complexe onderhoudsinstructies voor machines in een AR-bril geprojecteerd worden of gebruikt op een tablet. Daardoor moeten fouten worden ingeperkt en moet het onderhoud sneller verlopen. Als basis voor de AR-modellen kunnen bestaande CAD-tekeningen gebruikt worden en kan data uit traditionele technische documentatie worden ingelezen.

Met het geld gaat Re’Flekt investeren in het uitbreiden van zijn team en productportfolio. Het bedrijf heeft nu kantoren in München en San Francisco. BASF is het tweede grote industriële concern dat geld in het bedrijf stopt, in 2015 deed Bosch dat ook al.

De globale markt voor AR-toepassingen zou tegen 2020 zo’n honderd miljard dollar waard zijn, zegt BASF in een persmededeling. ‘Digitale technologieën zijn een grote prioriteit voor BASF’, aldus het bedrijf. ‘Wij zien grote voordelen in het gebruik van AR voor een reeks belangrijke simulatie-, communicatie- en digitale leerprocessen, zeker gerelateerd tot operaties en industriële processen.’  

Ceo Re'Flekt toont AR-app

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T16:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.