Startup Village Antwerpen blaast een kaarsje uit

Verjaardag

Net een jaar geleden opende in hart Antwerpen StartupVillage, een dynamische techhub die tijdelijke, betaalbare kantoorruimte aanbiedt aan beloftevolle digitale groeibedrijven, acceleratoren en andere startup-partners. Tijd voor een terugblik.

StartupVillage kon al vanaf de aankondiging in 2015 op behoorlijk wat interesse rekenen. De locatie biedt immers een antwoord op de acute vraag van startups naar betaalbare kantoorruimte in het stadscentrum. ‘Om te kunnen groeien hebben beloftevolle start-ups het geld en de ruimte nodig om aan onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing te doen’, zegt de Antwerpse schepen voor economie Caroline Bastiaens. ‘StartupVillage is voor hen dan ook een ideale oplossing. Hiermee geven we een zetje aan het bruisende ecosysteem in de stad van intussen al meer dan 400 startups.’

De startups die in Startup Village onderdak krijgen, gaan door een strenge selectieprocedure en mogen er dan gedurende drie jaar hun intrek nemen. Datylon, EyeSee, Playpass, POM, Senso2Me en SurveyAnyPlace kwamen al voor de opening in 2017 als winnaars uit de bus. Hun status werd intussen ook bevestigd door verschillende awards, gaande van Deloitte’s Technology Fast 50 (EyeSee), Beloftevolle Onderneming van het Jaar (PlayPass) tot Belgium’s New Brand of The Year (POM).

Geen eindpunt

De startende bedrijven zorgden samen voor een boost aan tewerkstelling in de sector van digitale innovatie. Schepen Bastiaens maakt de balans op na een jaar: ‘De bedrijven in onze StartupVillage wierven samen 61 nieuwe werknemers aan. Elk bedrijf kan ook stevige groeicijfers voorleggen, van 35 tot 600 procent. StartupVillage maakt daarmee de premisse waar van een betaalbare stimulerende kantoorruimte, die zuurstof geeft aan startups om te groeien. Ook wat opgehaald kapitaal betreft doen ze het heel goed, met minstens negen miljoen euro aan investeringen.’

Naast de groeibedriijven vonden ook de acceleratoren Netwerk Ondernemen en The Cofoundry, incubator Blue Health Innovation Center, het onderzoekscentrum imec en de business- en evenementenlounge De Serre onderdak in StartupVillage.

Voor Antwerpen is Startup Village ook geen eindpunt. Eerder dit jaar kondigde de stad ook The Beacon aan, een nieuwe innovatiehub voor startups, scaleups, corporates en onderzoekers die er samen aan productontwikkeling doen rond het Internet of Things.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T09:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.