Atos brengt nieuwe ai-software en edge computing box

Atos Technology Days 2018

De Edge Computing Box van Atos

De Franse it-dienstverlener Atos kondigt op zijn Technology Days 2018 in Parijs een nieuwe softwaresuite voor kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) aan. Deze Atos Codex AI Suite ondersteunt bedrijven en onderzoeksinstituten bij de ontwikkeling, vermarketing en beheer van oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf biedt er een zelfontwikkelde 'edge computing box' bij aan.

De Atos Codex AI Suite combineert machine learning met deep learning-mogelijkheden. Volgens het ict-concern kunnen data scientists met deze nieuwe suite op een eenvoudige, efficiënte en kosteneffectieve manier hun ai-applicaties bouwen, meer waarde halen uit de verzamelde data en makkelijker nieuwe zakelijke oplossingen op de markt introduceren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld sneller simulaties uitvoeren in een high performance computing-omgeving.

Atos verwacht met deze ai-softwaresuite meerwaarde te kunnen bieden op terreinen als persoonlijke zorg (preciezere medicatie), nationale beveiliging (betere persoonsherkenning), slimme steden en intelligente, autonoom opererende datacenters.

De apps die met de Atos Codex AI Suite worden ontwikkeld, kunnen lokaal draaien (on premise), in de cloud én in een edge computing-omgeving. Voor dit laatste heeft Atos een speciale 'future edge computing box' gebouwd. Deze ruggesized rekenaar kan dicht bij een gegevensbron worden gezet, waardoor het nemen van beslissingen op basis van data-analyses in real time en tegen lagere kosten kan plaatsvinden, aldus Atos.

Atos Codex AI Suite is sinds 3 juli 2018 verkrijgbaar e kan als standalone softwareplatform worden aangeschaft of als onderdeel van een serverinfrastructuur. De software is onderdeel van Atos Codex, het businessinnovatieportfolio van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T11:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.