Unit-T opent nieuw kantoor in Mechelen

Opening

Unit-T, de joint venture tussen Telenet en Solutions 30 (in België vooral bekend van zijn dochteronderneming Janssens Field Services), opent zijn deuren in Mechelen. Unit-T is gespecialiseerd in de installatie en onderhoud van slimme toestellen bij bedrijven en particulieren.

In april kondigden Telenet en Solutions 30 (in België actief met zijn dochteronderneming Janssens Field Services) aan hun krachten te bundelen en samen de uitdagingen van nieuwe digitale technologieën het hoofd te bieden. Deze nieuwe onderneming, Unit-T, voegt de installatie- en onderhoudsactiviteiten bij bedrijven en woningen van beide spelers samen. De medewerkers verhuizen naar de nieuwe locatie op de Schaliënhoevedreef 20 T in Mechelen. Het bedrijf zal werk geven aan elfhonderd mensen.

‘Met de joint venture willen we een vooraanstaande rol spelen op de Belgische markt van nieuwe digitale technologieën, zoals internet of things (IoT)’, zegt Koen Verbergt, ceo van Unit-T. ‘Onze sector staat niet stil, de technologische vooruitgang voltrekt zich aan een razend tempo. We dragen human capital en constante bijscholing van medewerkers hoog in het vaandel en geloven in de kracht van innovatie die interne mobiliteit met zich meebrengt. We werken enkel met gepassioneerde en gekwalificeerde techniekers en medewerkers. Daarom hebben we een intern opleidingscentrum om nieuwe kandidaten op te leiden en interne mobiliteit en doorgroeimogelijkheden te promoten.’

Solutions 30 leidde in 2017 meer dan 150 werknemers op in België en zet deze strategie ook door bij Unit-T. Door in te zetten op interne opleiding- en doorgroeimogelijkheden wil Unit-T het hoofd bieden aan de krapte in de technische sector en op de arbeidsmarkt in het algemeen. Volgens Verbergt is deze krapte deels een maatschappelijk probleem: ‘De krapte op de arbeidsmarkt kan enkel opgelost worden als de hele maatschappij, inclusief ondernemers en werkgevers, de neuzen in dezelfde richting draaien. We zijn er zeker van dat het stimuleren van bedrijfsinterne opleidingen de drempel tot de arbeidsmarkt verlaagt. Alleen door te blijven inzetten op bedrijfsinterne scholing kunnen ondernemingen overleven.’

Unit-T is op zoek naar bijkomende in-home field engineers, b2b-engineers en technici voor netwerkonderhoud voor Vlaanderen en Brussel. Zowel mensen met als zonder ervaring kunnen bij het bedrijf aan de slag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T08:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.