137 projecten ingediend voor Smart Mobility Belgium

file

In totaal hebben 137 projecten zich aangemeld bij Smart Mobility Belgium, het fonds dat minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot hebben gelanceerd om via digitale innovatie de mobiliteit in ons land te verbeteren.

Geïnteresseerde partners konden tot gisteren hun project indienen. ‘Dit succes overtreft ruimschoots onze verwachtingen en bevestigt dat er in ons land heel wat knappe koppen klaarstaan om slimme, digitale oplossingen uit te werken voor onze mobiliteit’, zeggen de ministers.

Met Smart Mobilty Belgium wil de overheid de mobiliteit verbeteren en het gebruik van open data voor mobiliteit een boost geven. Overheden en organisaties beschikken vandaag over een gigantische berg mobiliteitsdata die kunnen bijdragen een betere mobiliteit. Smart Mobility Belgium wil ervoor zorgen dat er meer apps en mobiliteitsdiensten komen die gebruik maken van deze open data. Concreet zou het bijvoorbeeld kunnen gaan om autodelen of realtime info over verschillende transportdiensten.

De oproep tot projectvoorstellen voor financiering door de Smart Mobility Call werd begin juni gelanceerd. Nu de oproep is afgesloten neemt een onafhankelijke jury de projecten onder de loep. De 137 projectvoorstellen zijn goed voor in totaal meer dan 42 miljoen euro aan aanvragen. ‘Dat is een pak meer dan de vier miljoen euro die vandaag voor Smart Mobility Belgium beschikbaar is. Het wordt dan ook een zware klus voor de onafhankelijke jury om de beste en meest impactvolle projecten eruit te kiezen’, zegt minister De Croo. ‘Maar het bevestigt vooral dat er in ons Belgisch digitaal ecosysteem heel wat interesse en goesting is om werk te maken van slimme digitale mobiliteitsoplossingen.’

‘Onze oproep om ambitieuze en beloftevolle digitale mobiliteitsinitiatieven in te dienen werd massaal beantwoord’, vult Bellot aan. ‘Ik ben alvast hoopvol dat na de analyse door de onafhankelijke jury sterke kandidaten zal overhouden die onze mobiliteit slimmer en digitaler zullen maken of die een modal én mental shift zullen helpen realiseren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T13:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.