EDF digitaliseert Europese kerncentrales in 3D

Franse energieleverancier sluit 20-jarig contract met Dassault Systèmes en Capgemini

Elektriciteitscentrale in 3D met behulp van de software van Dassault Systèmes

3D-specialist Dassault Systèmes werkt samen met de Franse elektriciteitsleverancier Électricité de France (EDF) en Capgemini aan de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van EDF. Doel van het partnerschap is om het France energieconcern te helpen met het digitaliseren van zijn engineeringprojecten en de kerncentrales van het bedrijf beter te laten presteren.

De samenwerking heeft een looptijd van twintig jaar en maakt het voor EDF mogelijk het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes te benutten voor het standaardiseren, harmoniseren en moderniseren van werkprocessen en engineeringmethoden. De businessorganisatie van EDF krijgt hierdoor in realtime toegang tot projectinformatie tijdens zowel de ontwerp-, constructie- als de operationele fase. Behalve Dassault Systèmes zal ook Capgemini diensten leveren op het gebied van consultancy, technologie en systeemintegratie.

Een van de eerste projecten die van de verrichtingen van de drie bedrijven profiteert, is de Hinkley Point C-centrale die EDF momenteel in Engeland bouwt.

Multidisciplinaire samenwerking

Gevraagd naar waarom EDF bij Dassault Systèmes op de deur klopte, antwoordt ceo en vicevoorzitter van Dassault Systèmes , Bernard Charlès, dat het 3Dexperience-platform en daarop gebaseerde businessapplicaties al aan een groot aantal bedrijven actief in de energiesector wordt geleverd. ‘Die marktpositie is mede aanleiding geweest voor de samenwerking met EDF.’

Volgens Charlès integreert en faciliteert het businessplatform een multidisciplinaire samenwerking. ‘Tijdens de ideevorming, ontwerp, engineering, simulaties, productie, marketing en sales. Als gevolg daarvan kunnen organisaties de innovatiecyclus van slimme producten versnellen en de efficiency in hun waardeketen verhogen’, aldus de topman.

Partijen

Dassault Systèmes is een 3D-specialist die virtuele werelden ontwerpt voor duurzame innovaties. Het bedrijf bedient meer dan 220.000 klanten in ruim 140 landen.

EDF is het grootste elektriciteitsbedrijf en het tweede energiebedrijf van Europa en actief op alle terreinen van energie, van productie tot levering.

Capgemini is een Frans consultancybedrijf met zijn werkgebied in de ict en consultancy. Wereldwijd telt de multinational meer dan 195.000 werknemers. Het hoofdkantoor van de Capgemini Group staat in Parijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-11T11:11:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.