Sint-Jozefskliniek Izegem kiest voor epd Nexuzhealth

arts

De Sint-Jozefskliniek in Izegem gaat binnenkort aan de slag met het elektronisch patiëntendossier (epd) van Nexuzhealth. Door de samenwerking sluit de Sint-Jozefskliniek zich aan bij het Nexuzhealth-netwerk, dat de helft van de Vlaamse ziekenhuizen omvat.

De Sint-Jozefskliniek richt zich voornamelijk op patiënten uit de regio Izegem. Het ziekenhuis telt zeshonderd personeelsleden en 66 artsen en staat jaarlijks in voor zo’n 555 geboortes, 8700 hospitalisatie- en 14.500 spoedopnames. ‘Ons ziekenhuis stelt de patiënt zo centraal mogelijk en focust op zorgkwaliteit, zorgbeleving, patiëntveiligheid en patiëntgerichtheid. Het epd geeft ons meer opties om dat nog te verbeteren’, zegt David Struyve, chirurg en lid van de it-commissie. ‘Het laat ons toe om zowel het medisch als verpleegkundig dossier én het medicatiebeheer volledig te digitaliseren. En dat allemaal in eenzelfde structuur. Op die manier wordt alle relevante patiëntinformatie vlot beschikbaar binnen het ziekenhuis.’

Daarnaast speelt het gebruik van het epd een belangrijke rol in de verbetering van de zorgkwaliteit en de onderlinge samenwerking met andere ziekenhuizen. ‘De keuze voor Nexuzhealth zorgt voor de nodige compatibiliteit met onze belangrijkste partner, AZ Groeninge. Omdat alle informatie nu in hetzelfde medisch dossier opgeslagen wordt, kunnen we zaken als patiëntengegevens en onderzoeksresultaten eenvoudig met elkaar delen. Het epd geeft ons bovendien de mogelijkheid om uniforme structuren uit te bouwen over de beide ziekenhuizen heen’, aldus Struyve.

De implementatie van het softwaresysteem gaat in september 2018 van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-17T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.