Justitie VS richt pijlen op AT&T en Time Warner

televisie

Het Amerikaanse DOJ (Department of Justice) gaat in beroep tegen de geplande fusie tussen telecomoperator AT&T en mediabedrijf Time Warner. Volgens het DOJ is de fusie slecht voor consumenten en brengt ze prijsstijgingen mee

De DOJ is al langer een koele minnaar van het samengaan van AT&T en Time Warner. Ze stelt dat het de consument schaadt, omdat ze de concurrentie tussen videodistributeurs verkleint en de concurrentie tussen onlinediensten vertraagt. Time Warner is onder meer eigenaar van HBO en CNN. AT&T lijfde de satellietdistributeur DirectTV in.

Een Amerikaanse rechter heeft de fusie tussen AT&T en Time Warner al goedgekeurd in een vonnis van ruim 170 pagina’s, maar de DOJ is daartegen in beroep gegaan. De zaak komt nu voor het D.C. Circuit Court of Appeals. Die zal snel werk moeten maken van een vonnis, want de twee ondernemingen zijn al volop bezig aan de integratie van bepaalde bedrijfsonderdelen. Doordat de rechter zijn vonnis zo stevig motiveerde, geven waarnemers de DOJ echter niet zo veel kans op een overwinning. 

Het samengaan van AT&T en Time Warner heeft in de VS trouwens al verschillende andere fusieplannen in gang gezet. Zo was er een biedoorlog tussen Comcast en Disney voor bepaalde delen van 21st Century Fox, een biedoorlog waarbij Disney uiteindelijk aan het langste eind trok. Comcast heeft daarom nu zijn zinnen gezet op de Europese satellietzender Sky.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-17T10:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.