BME test ar-bril bij magazijnmedewerkers

AR, VR, glasses, bril, BME

Logistiek expert BME uit Genk gaat een test opzetten met augmented reality (ar)-brillen om zijn magazijnmedewerkers orders te laten picken. Technologiepartner bij de proef is het Edegemse RMDY.

Kan augmented reality de productiviteit van magazijnmedewerkers verhogen? Is handsfree orderpicken realistisch met een ar smart glasses? Die vragen leidden tot het onderzoek én een structureel partnership tussen logistieke dienstverlener BME en expert in augmented en virtual reality RMDY.

Momenteel gebeurt het orderpicken bij BME met een scanner. Door die te vervangen met een ar-bril (de M300 smart glasses van Vuzix) kunnen orderpickers handsfree de barcode van het product scannen. De bedoeling is om na te gaan of deze methode efficiënter is en de productiviteit van de medewerkers kan opkrikken.

Er bestaan vandaag al verschillende toepassingen met smart glasses, zelfs binnen de logistieke sector, maar die voldoen nog niet, zegt Daniel Ciccodemarco, algemeen directeur van BME. ‘We merken echter dat die toepassingen nog te beperkt zijn. Innovatie is pas succesvol als ze een meerwaarde biedt voor het bedrijf, de werknemer en de klant. Daar streven we naar.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-19T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.