Nokia leent 500 miljoen bij EU-bank voor 5G-onderzoek

Fins bedrijf geldt als een aanjager van ‘technologie van morgen’

Nokia is met de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van vijfhonderd miljoen euro overeengekomen. De transactie krijgt de steun van het European Fund for Strategic Investments (EFSI), ook het Junkerfonds genoemd, dat tot doel heeft structurele economische groei in de EU te bevorderen. Het Finse telecombedrijf Nokia wil het bedrag gebruiken om de ontwikkeling van 5G-technologie verder te versnellen.

5G is de mobiele telecommunicatie-standaard van de volgende generatie. Van de technologie wordt verwacht dat het de weg vrijmaakt voor hogere snelheden, massale connectiviteit, een batterijduur van tien jaar voor sensoren en super-responsieve en betrouwbare netwerken. Dit kan de ontwikkeling weer versterken van on-demand virtual reality (vr) en augmented reality (ar)-ervaringen, zelfrijdende voertuigen, medische monitoring, geavanceerde industriële automatiseringsservices en andere toepassingen mogelijk – toepassingen die allemaal een enorme connectiviteit met lage latentie vereisen.

Nokia geldt als een belangrijke Europese technologieprovider, die stevig investeert in onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het terrein van technologieën voor innovatie en groei - zoals 5G. Het end-to-end-netwerkaanbod van Nokia voorziet bovendien in alle behoeften van een telecomoperator die volledig geconvergeerde vast-mobiele-communicatiediensten wil leveren die cruciaal zijn voor het tijdperk van 5G.

Vorig jaar startte Nokia al een 5G Mobile Network Architecture (MoNArch)-onderzoeksproject. Ook dat project werd gefinancierd door de EU en had een budget van bijna acht miljoen euro. 

EIB

Het European Fund for Strategic Investments (EFSI) is het investeringsfonds van de Commissie-Juncker dat door middel van gerichte investeringen op het terrein van infrastructuur, onderzoek, duurzaamheid en het midden- en kleinbedrijf; sectoren die de economische groei verder moeten aanjagen. In het fonds is een centrale rol weggelegd voor de Europese Investeringsbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-27T17:21:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.