Vlaamse school bestelt 1100 iPad's

School

Met 1100 iPads zullen de leerlingen en leerkrachten uit het Sint-Ursula-Instituut (SUI) in Onze-Lieve-Vrouw Waver vanaf vandaag de lessen volgen. Daarmee telt de school voor zover bekend het grootste aantal iPads in België.

In het SUI zullen alle leerlingen en leerkrachten van het eerste tot het vierde leerjaar de lessen volgen via de iPad. In totaal bestelde de school zo’n 1100 exemplaren. Die kunnen door de leerlingen gekocht of gehuurd worden. De toestellen worden meerdere jaren gebruikt, waardoor binnen twee jaar ook alle leerlingen van het vijfde en het zesde middelbaar tablets in de les zullen inzetten.

‘Door het gebruik van een iPad als bijkomend digitaal leermiddel wordt gedifferentieerd lesgeven veel eenvoudiger’, zegt schooldirecteur Wilfried Wens. ‘De leraar kan gemakkelijker bijsturen bij de zwakkere leerlingen en meer uitdagingen bieden aan de sterkere leerlingen. Een iPad geeft de leerlingen bovendien de mogelijkheid om overal aan de slag te gaan. Leerlingen kunnen hun iPad gemakkelijk meenemen naar buiten en op excursie. Niet alleen krijgen leerlingen via een iPad interactie in de klas met elkaar, ook vakoverschrijdend kunnen zij met elkaar samenwerken.’

Het SUI werkt voor het project samen met Apple-verkoper Switch. De school is niet de eerste die een ‘one-on-one’-project (voor elke leerling een tablet) lanceert, maar wel de grootste. Volgens Switch zijn er in België slechts een zestal andere scholen die op termijn al hun leerlingen met een iPad naar school willen laten gaan. België loopt daarbij achter op zijn buurlanden. Zo telt Luxemburg ondertussen al 35 ‘full one-on-one’ scholen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-03T10:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.